Usein olen törmännyt kirjoituksiin tai keskusteluihin, että koira kyllä keksii puuhaa jollei omistaja sitä tarpeeksi sille tarjoa. Niin, tarjosin pitkästä aikaa koiralleni puuhaa, tottista ja jälkeä ja mikä oli tästä kiitos ???

Kiitoksen sain seuraavana päivänä tullessani töistä kotiin. Enää kun ei ollut pöydällä tavaroita niin koiran piti opetella avaamaan kaappi. Kiinnostuneena se muutama päivä taaksepäin seurasikin kun pakkasin tavaroita kaappiin, mielessäni kävi ajatus, että nytpä koiralla syttyi lamppu päässään tavarataivaasta.

Ja tavaraa oli edellisen kerran malliin pitkin lattiaa. Ihmettelen, että miten se oli saanut isot metalliset tavarakoritkin pois kaapista, ne kun on mitoitettu aika lailla kaapin mukaan. Ilmeisesti puuhastellessa oli tullut kuuma, kun lattialämmityskin oli pitänyt itse laittaa pois päältä. Voit varmaankin kuvitella kuinka pieni siro sakemanni tekee sen etutassullaan... Suurimman ihmetyksen löysin lattialta, se oli vähän sen näköinen mötikkä, minkälainen on pattereissa termostaattina. Katsoin patterin ja siellä oli termostaatti paikoillaan. Seuraavaksi tuli mieleen, että onko tämä irronnut siitä lattialämmityksen termostaatista... no ei, oli liian iso siihen. No mistä pe....leestä  tämä on tullut, onkohan tämä joku ylimääräinen rompetus, joka on vain pyörähtänyt esiin kaapin alta ??????  Kunnes silmä osuu pesukoneeseen ja siinä olevaan reikään... ju...lauta, koira on ottanut pesukoneesta lämpötermostaatin pois !!!!  Ja mikähän ajatus tässä on ollut, pestä pyykkiä kylmällä vedellä vai !!???

Onneksi sain termostaatin laitettuani paikoilleen takaisin, seuraava koneellinen pyykkiä sitten todistaa sen, ovatko lämpölukemat kohdallaan. Ja odotan vain mielenkiinnolla sitä päivää, kun koira tajuaa huoneessa olevan enemmän kaappeja ja levittää esim. pyykinpesuaineet pitkin lattiaa. Siinä vaiheessa varmaankin keskuspölynimuri pulputtaa kuplia naapurin lasten iloksi pitkin mäkeä !!

Ja muistan lukeneeni useammastikin, että mikähän se oli se ihmisen paras ystävä ...???