Jälki vanheni noin kaksi tuntia, oli 1800m, sekametsää sekä kangasmetsää. Kaksi piikkiä, pari kulmaa, kuusi keppiä, yksi tienylitys ja jana varmaankin 50 m, lähtö vasempaan. Keli oli sateinen, ei tuullut.
Jana meni suht ok, mutta jatkossa kokeillaan tsemppijanoja. Ensimmäinen keppi ylitettiin ilman ilmaisua, sattui siinä vissiinkin joku äitilintu hätäilemään poikasensa puolesta ja kiinnitti koiran huomion. Poimin kepin itse taskuun. Sitten ensimmäisen piikin jälkeen oli jotain ihmeellistä siellä. Tarkoituksella tein jäljen hirven jälkeä pitkin, mutta koira ei kyllä mielestäni reagoinut hirven jälkeen. Joku muu ympäristössä kiinnosti ja aluetta piti tarkastella vähän sieltä ja täältä. Vihdoin kuitenkin päästiin jatkamaan jäljen ajamista. Seuraava keppi ok, sitten ennen tienylitystä piti taas tarkastella jotain sillä samalla suunnalla, missä piikkikin oli. Tienylitys ja kaksi seuraavaa keppiä ja kulmat ok. Vitoskeppi ok, mutta sen jälkeen oli taas jotain ihmeellistä metsässä, piti tarkastella ja haistella. Vihdoin pienellä komennolla ja avustuksella jäljen ajo jatkui ja kutoskeppiä etsittiin hetken aikaa komennon seurauksena.
Koira jaksoi työskennellä hyvin eikä tikit vatsan alla mielestäni haitanneet. Nuo kaksi ihmettelykohtaa olivat outoja, oliko siellä metsäneläinten hajuja vai oliko joku käynyt alueella lenkillä? Ei normaalia pedon käytöstä. En kuitenkaan ollut vahtimassa kahta tuntia aluetta, joten on siinä joku saattanut käydäkin. Ja metsäneläimiähän liikkuu aina. Seuraava jälki myös lyhyt ja tsemppaava.