Tallusteltiin lenkille ja lenkin ohessa polkaisin esineruudun pedolle. Sekametsä, 50x50, pehmeä pohja, sammaleinen. Vein ruutuun 4 esinettä, kaksi taakse, yksi sivuun keskelle ja yksi eteen. Krepit olivatkin jääneet repusta johonkin, joten arvioin takasivua ja oikeaa ja vasenta reunaa lähettäessäni koiraa. Matkalla metsään vasta muistin, että valjaatkin tarvitaan, mutta onneksi ne sitten löytyivät repusta.

Koira teki töitä hyvällä vauhdilla, ajattelin jo, että  menee juoksenteluksi. Mutta kuinka ollakkaan, nenä oli auki ja neljä esinettä nousi rivakasti ehkä noin 3-4 minuutissa. Voih, kun aina menisikin näin hyvin. Yhden esineen pudotti eteeni, muut tulivat käteen.  Olipa hyvä treeni !

Kiersimme sitten parin viikon tauon jäljiltä oman metsäpolkumme ja hienosti peto jäljesti reitin. Eli "jälkitreeniäkin" tuli sitten siinä samalla. Ei näkynyt käärmeitä eikä muita kummajaisia ! Onneksi. Vaari keskittyi treenissä kannustamiseen ja lenkillä mitä ihmeellisimpiin variaatioihin kulkemisessa, jotta olisi saanut maksaa taskustani.